October 20, 2011

Sügisese tüdimuse vastu!


Avastasin ükspäev, et õhtud hakkavad üha pimedamaks ja külmemaks muutuma, ja sügis on tõesti kätte jõudnud. Seega panin kirja mõned mõtted... kuidas sügisese tüdimuse vastu võidelda. Ohjad tuleb ju enda kätte haarata :)

·         Alusta nädalat positiivselt. Minu esmaspäeva varahommikud mööduvad tihti näiteks ujulas, nii et kogu nädal saab eriti hea hoo sisse. Pärast korralikku trenni on eriti mõnus mullivannis vedeleda ja pärast sauna minna. Ja koju jõuan ma juba enne kümmet, nii et ajalist kadu ei ole, samas on nii positiivne tunne ja olen valmis uuele nädalale vastu astuma.
·         Naudi hommikut. Maga, kuni uni ära läinud on, seejärel osta kõrvaltänava pagariärist ahjusooja kaneelisaia, tee kodus tassike head kanget espressot ning naudi :) Minu Kalamaja kodus keset heledaid värve, puitu ja heegeldatud linikuid tundus see variant küll suurepäraselt sobivat. Kuidagi õige tunne oli.
·         Valgus ja soojus. Tee ahju või kaminasse tuli, sea nende praksuvate-hõõguvate puude ette ennast mõnusasti sisse ja loe midagi head. Mis tahes see „hea“ parajasti on – naisteajakiri, värsked uudised, ilukirjanduse klassika... Igaühele oma!
·         Kodune spaa. Juuksemaskid, näomaskid, maniküür, pediküür, jalavann, igasugused kreemid-koorijad – võimalusi on tohutult.
·         Liikumine. Ma tõesti usun, et vanadel eestlastel oli õigus – terves kehas terve vaim. Mida rohkem sa liigud, seda tugevamaks muutub ka vaim ja tüdimus nii kergelt enam maha tõmmata ei saa. Minu viimase aja lemmikud on hiphop (tõeliselt super, eriti pärast pikka tööpäeva) või jalutuskäik mõne hea sõbraga.
·         Isetegemise rõõm. Üks asi, mis alati positiivse tunde tekitab, on see, kui sa midagi oma kätega valmis teed. Olgu selleks siis ehete valmistamine, heegeldamine või kudumine, mis tahes. Tuleb lihtsalt leida see valdkond, milles inspiratsioon lendama hakkab, ning mõnus meeleolu luua – küünlad, hea muusika jne jne.

Ja loomulikult tuleb veeta nii palju aega kui võimalik koos sõprade ja perega! Kui su päeva tungib sellegipoolest mõni negatiivsem hetk, siis võta 10-minutiline paus, pane mängima oma lemmiklugu, laula kõvasti ja valesti kaasa ning tantsi läbi korteri!

Siin on kuus punkti – üks igasse päeva. Pühapäev on hingamispäev :)

No comments:

Post a Comment